SUPER (2010)

Publicerat: augusti 7, 2011 i Review
Etiketter:,

DATUM: aug 2

REGI: James Gunn

MANUS: James Gunn

SKÅDESPELARE: Rainn Wilson, Ellen Paige, Kevin Bacon

SYNOPSIS: ”After his wife falls under the influence of a drug dealer, an everyday guy transforms himself into Crimson Bolt, a superhero with the best intentions, though he lacks for heroic skills.”

FILMVALET: En komedi som dök upp lite från tomma intet. Rainn Wilson är aktiv nu, likaså Ellen ”Juno” Paige – men frågan är vad de skall göra i den här filmen? Kick-Ass är redan gjord, och med lite The Rocker och Juno på det här – så känns det som ett safe bet, men likväl gjort förr. Jag är lagom skeptisk.

OMDÖME: Kanske är det en barnfilm för vuxna – som Kick-Ass fast dubbelt upp och lite mer ”out-there”. Tanken är god och produktionen tillräcklig, men problemet är att det är tveksamt om det är charmigt nog att sälja det som ett koncept. Mitt svar är – njej.

Det här är ett uppenbart Hollywood-försök till att rida på vågen som gett oss redan nämnda filmer. Men samtidigt som det känns en smula billigt på sina håll och aningen konstlat, så bjuder den ändå på det man väntar sig. Det råa och banala i våld när det presenteras vardagligt och personifieras av icke friska människor.

Plus att samtliga skådespelare är som klippta för sina roller (Bacon – tack för att du fortsätter göra leken enklare!). Godkänd, men inte så mycket mer.

BETYG: 6.5

IMDB-rating: 7.0


/Filmdagboken

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s