LIMITLESS (2011)

Publicerat: juli 4, 2011 i Review
Etiketter:

DATUM: jul 3

REGI: Neil Burger

MANUS: Leslie Dixon, Alan Glynn

SKÅDESPELARE: Bradley Cooper, Robert De Niro, Abbie Cornish

SYNOPSIS: A writer discovers a top-secret drug which bestows him with super human abilities.

FILMVALET: Bradley Coopers första försök till att ta steget ut och på riktigt testa sina vingar. Tror inte han kommer flyga särskilt storartat men nog seglar han säkert hyfsat stadigt. Filmen i sig verkar ha en kittlande intrig, det räcker som motivation den här gången.

OMDÖME: På samma sätt som The Adjustment Bureau har den massa element som egentligen räcker långt en och en, men den känns inte riktigt slipad. Den är en del av Inception-vågen – där man försöker göra en smart tanke tillgänglig för alla – och det funkar så där. Storyn filosoferar kring utopi som en form av verklighet, men den utmanar aldrig fullt ut. Istället för att våga ta sig vatten över huvudet, fegar den ur och blir en hyfsad thriller bland alla andra.

Det blir lite oklart vad de är ute efter i slutändan. Den tar lite svängar hit och dit, och när man hoppas att dom skall utforska en sak så svänger den igen. Synd. Hade dom bara koncentrerat sig på Coopers potentiella gränslöshet lite tydligare hade det kunnat vara väldigt intressant, men den landar istället i en mix av moralkakor ingen behöver –  att inget är för bra för att vara sant och det finns alltid en baksida av myntet bla bla bla. Med det sagt har den sina sidor, och många finner den nog sevärd. Men det är alltid trist att känna att den kunde varit mer.

Och förresten, slutet sänkte hela filmen med ytterligare 0.5.

BETYG: 6.5

IMDB-rating: 7.3

/ Filmdagboken

Annonser
kommentarer
  1. […] LIMITLESS (2011) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s