BRIDESMAIDS (2011)

Publicerat: augusti 7, 2011 i Review
Etiketter:,

DATUM: aug 7

REGI: Paul Feig

MANUS: Kristen Wiig, Annie Mumolo

SKÅDESPELARE: Kristen WiigMaya RudolphRose Byrne

SYNOPSIS: ”Picked as her best friend’s maid of honor, lovelorn and broke Annie looks to bluff her way through the expensive and bizarre rituals with an oddball group of bridesmaids.”

FILMVALET: Om Danny McBride är Hollywoods roligaste man just nu, Your Highness till trots – så är Kristen Wiig hans kvinnliga dito. Om sanningen ska fram så har hon varit det i ett par år, och jag är osäker på om jag faktiskt tyckt någon har varit bättre på det hela taget. På SNL har hon levererat sjukt roliga sketcher och på senare tid även börjat dyka upp i filmer. Den här skriver hon till och med, så det här måste bli bra.

En tjejfilm? Det tror jag verkligen inte. Skall däremot bli intressant att se om det finns fler tjejer i Wiig’s kaliber.

OMDÖME: Bridesmaids är en komedi för alla. Framförallt alla som kan känna igen (och våga skratta åt) kvinnostereotyper.

Wiig är så rolig man hoppas på. Storyn tillräckligt rik på nya ingredienser och tillsammans med en hög igenkänningsfaktor – framkallas det både skratt och värme. Det är uppfriskande och modernt att göra en film så här – en kvinnlig ensemble men med en målgrupp som sprider sig över till ”oss andra”.

Mycket kretsar kring huvudrollen Anne. Det får den gärna göra, för det är hon som är mest humor. Men det härligaste i det hela är att humorn sträcker sig längre än vad den brukar. Jag kommer säga det, även fast det kanske är lite anti-PK – avföring, barnslig humor, in your face-snusk kan göras av tjejer också.

En vanlig komedi kanske, ingen speciellt som Submarine, eller genrebrytande som Tucker and Dale. Utan mer en Hollywoodosande bio-mainstream-succé – men så skönt att dessa fortfarande kan göras bra och med finess. Så fortsätt skriv Kristen, jag ser nästa också.

BETYG: 7.5

IMDB-rating: 7.5

/Filmdagboken

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s