HALL PASS (2011)

Publicerat: maj 28, 2011 i Review
Etiketter:

DATUM: maj 28

REGI: Peter Farrelly, Bobby Farrelly

MANUS: Pete Jones, Farrelly Bros.

SKÅDESPELARE: Owen Wilson, Jason Sudeikis, Christina Applegate

SYNOPSIS: ”A married man is granted the opportunity to have an affair by his wife. Joined in the fun by his best pal, things get a little out of control when both wives start engaging in extramarital activities as well.”

FILMVALET: Sugen på komedi är väl den starkaste förklaringen. Hade dock också Cedar Rapids, men det känns tryggare att spara den bättre av dem. Hall Pass är förmodligen rätt larvig och fortsätter i samma anda Farrellisarna redan slagit in med There’s Something About Mary, Shallow Hal, Me, Myself And Irene mm mm. Man vet vad man får, och frågan är om man fortfarande är sugen på det.

OMDÖME: Det kanske är samma klass som tidigare. Men det som funkade vid millenieskiftet funkar nödvändigtvis inte lika bra idag. Så det är bara att erkänna – this is the decay of the Farrelly Brothers as we know it. En ”genre” har dött, och Owen Wilson är symbolen.

Stackars Owen, som fallit långt från A-listan sedan lågvattenmärket You, Me and Dupree, är inte bra, och än värre – han ser inte ens ut att må bra. Han får förvisso sin roll han borde kunna vara ”Owen Wilson”-ig i, och han är det. Men det finns liksom ingen extra krydda. Sudeikis blir ju då intressantare att se i sin jakt på huvudroller (vilka borde vara nära förestående)  som blir allt intensivare. Han är en rolig kille, men har förmodligen inte mandatet att tacka nej när en Farrelly knackar på dörren.

Nej, den här är inte bra. Jag förstår inte riktigt hur dom har tänkt med målgruppen. Filmen handlar om 40+-are i livskris, och jag misstänker att den blivit gjord endast för att Owen verkar vara 40 och man anpassar allt därefter, inte för att det finns ett behov eller efterfrågan.  De må vara äldre, men precis lika barnsliga, och det gör att humorn känns lite mal placé och otydlig – man vill liksom inte gärna knyta den till dessa vuxna människor. Självklart finns det roliga händelser man skrattar gott åt, men de är snarare just de superbarnsliga sakerna än någon typ av värdefull, smart humor.

Allt det där visste jag från början, och jag kan inte påstå mig vara besviken, men ord som ”bra” har egentligen inget att göra i en recension som denna, utan möjligtvis med en negation precis innan.

Till sist 1: Vad gör egentligen Stephen Merchant? Vad gör han i filmen, och vad gör han på postern? Avd. dålig agent.

Till sist 2: Richard Jenkins inhopp är däremot både oväntat och välkommet.

BETYG: 5.0

IMDB-rating: 6.0

/ Filmdagboken

Annonser
kommentarer
  1. […] HALL PASS (2011) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s