THE KING OF KONG (2007)

Publicerat: april 23, 2011 i Review
Etiketter:

DATUM: april 22

REGI: Seth Gordon

STORY: – 

STARS: Steve Wiebe, Billy Mitchell

SYNOPSIS: Diehard video game fans compete to break World Records on classic arcade games.”

FILMVALET: Den här filmen har jag vetat om väldigt länge. Tror det var Micke på KTH som tipsade om den precis när den kommit och retro-gaming är inget man skall försumma. Sen dess har jag med jämna mellanrum försökt hitta den i hd-kvalitet, men idag fick det vara nog – det är ändå säkert innehållet som är poängen snarare än paketeringen.

Det man hört när folk pratat om den är att det är de här två snubbarna som slåss om rekorden som är hela behållningen. De brinner för något många av oss aldrig kan förstå oss på. Men jag tror mig vara en som gör det.

OMDÖME: Billy Mitchell – the bad guy – är en person så full av karisma, självupptagenhet och brist på grepp om omvärldens eviga susningar runt omkring honom att det inte kan bli något annat än uppfriskande med någon som bryter mönstret så effektivt och banalt som han gör. Lägg på ett utseende, en uppsyn och ett ego, så har vi en av USAs intressantaste personer framför oss.

Och varför ska vi bry oss? Jo, för att han har rekordet på Donkey Kong från 1982 – han är, men framför allt var, arkadhallarnas första riktiga superstjärna. Om han en gång faktiskt var det, så är det en annan värld idag 25 år senare. Men i den finns inte Billy – han är kvar där han ser sig själv – i toppen, oantastlig.

Steve Wiebe – the good guy – är då desto enklare att tycka om för raka motsatsen. Om än att han må ha OCD eller Asperger, så är han en allt igenom god och sympatisk person. Ärlighet vara längst.

När dessa två går och väntar på rätt tillfälle att hamna head-to-head, byggs en lika underbar som surreal rivalitet upp. Den sliter sönder dem inifrån där den vibrerar genom allt de gör och vi får följa med från första parkett.

Det finns väldigt mycket att gilla med filmen, och väldigt mycket att prata om, men det tänker jag inte göra. Se den istället. Och som bonus – alla kan se den, oavsett vilket mood man är i – den behandlar så universella saker som ingen kan undgå att bli berörd av.

Instant Classic.

BETYG: 8.5

IMDB-rating: 8.2

Piratebay-länk


/ Filmdagboken

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s