TANGLED (2010)

Publicerat: mars 20, 2011 i Review
Etiketter:

DATUM: mars 18

REGI: Nathan Greno, Byron Howard

MANUS: Jacob Grimm, Wilhelm Grimm

RÖSTER: Mandy Moore, Zachary Levi, Donna Murphy

SYNOPSIS: ”The magically long-haired Rapunzel has spent her entire life in a tower, but now that a runaway thief has stumbled upon her, she is about to discover the world for the first time, and who she really is.”

BERÄTTELSE: Skulle kolla någon film som det var okej att somna till efter att jag kommit hem sent från jobbet. Då borde man ju välja nåt som man inte bryr sig så mycket om. Plus att tecknat är trevligt för ögonen. Fått väldigt bra kritik, whats the fuzz about?

OMDÖME: Kan inte sluta tänka på hur det var när man själv var liten. Hur Lejonkungen, Skönheten och Odjuret, Aladdin och Den Lilla Sjöjungfrun präglade ens barndom. Är Disney inte lika bra idag eller har man växt ifrån det så pass mycket att man inte ser ”det” längre? Jag vet inte. Men det känns inte särskilt magiskt längre. Förr kunde man alla låtar och ville se filmerna om och om. Idag har jag svårt att se att kidsen går och nynnar på de moderna disneystyckena på samma sätt.

Den är så klart snygg, välgjord, bär en Disney-stämpel och har väl en halvvettig sensmoral, men den känns inte lika stilbildande och minnesvärd som de gamla klassikerna. Är det för att Bröderna Grimms Rapunzel inte är en del av svenska barnsagor? Möjligt. Säkert bra för de små, men det är ingen Lejonkungen.

Pixar för alla, Disney för barn?

BETYG: 6.5

IMDB-rating: 8.0

/Filmdagboken

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s