HEREAFTER (2010)

Publicerat: februari 27, 2011 i Review
Etiketter:

DATUM: feb 26

REGI: Clint Eastwood

MANUS: Peter Morgan

SKÅDESPELARE: Matt Damon

SYNOPSIS: ”A drama centered on three people — a blue-collar American, a French journalist and a London school boy — who are touched by death in different ways.”

BERÄTTELSE: Uppbyggd enligt oscar-skolboken men ändå helt tyst om den i media, inget buzz alls nästan. Förmodligen är den då inte särskilt bra trots en regissör som varit framgångsrik med människodraman tidigare och en huvudroll som dragit in miljarder åt sina uppdragsgivare vid upprepade tillfällen. Men va fan, Clintan och Damon, den måste väl ändå vara sevärd?

OMDÖME: Stackars Damon, andra chansen misslyckades också. Här kände han att han hade sin chans att få jobba med Clint igen och göra ”den där filmen” – som Invictus faktiskt aldrig blev. Det han missade var att Clintan tyvärr verkar ha tappat greppet lite. I Gran Torino började det bli uppenbart att han inte längre orkar bry sig om att casta riktiga skådespelare (pojken?), eller inte lägger ner allt för mycket tid på att regissera dem (Clint själv). Då står han där, stackars Matt, som en inträngd löpare på ett schackbräde, och kan knappt röra på sig. Det var det ena, regin.

Det andra. Kom igen, vad är det för film ni vill göra? En ”flera historier sammanvävs”-film, en film om döden, en film om tre människor, en film om synsk förmåga – eller bara en enda röra? För det var det det blev, en otydlig kompott. Man väntar och väntar men ingenting lyfter filmen, varken karaktärerna eller historien engagerar tillräckligt på egen hand. Den hade kunnat vara riktigt intressant faktiskt, till exempel om man hade valt Damons karaktär och gjort det till ett mer specifikt drama om han och hans livs stora börda/gåva. Istället är det en hafsig mix av ofärdiga berättelser. Den känns helt enkelt oslipad. Jag misstänker att alla inblandade insåg halvvägs in i filmandet vart det skulle bära av och att de då skyndade klart den för att rädda vad som räddas kunde. Damage control helt enkelt. Synd på ett bra koncept.

Hoppas inte J. Edgar går samma öde till mötes. Leo lär sova oroligt om nätterna…

BETYG: 6.0

IMDB-rating: 7.1


Annonser
kommentarer
  1. […] Största Besvikelse: Hereafter […]

  2. […] Största Besvikelse: Hereafter […]

  3. […] sist 2: Hur går det för Damon nu egentligen? Hereafter, Invictus, den här? Just det ja, True Grit… Han är ofta bra själv, men vad gör det när […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s