BURIED (2010)

Publicerat: februari 12, 2011 i Review
Etiketter:, ,

DATUM: feb 12

REGISSÖR: Rodrigo Cortés

MANUS: Chris Sparling

SKÅDESPELARE: Ryan Reynolds

SYNOPSIS: ”Paul is a U.S. contractor working in Iraq. After an attack by a group of Iraqis he wakes to find he is buried alive inside a coffin. With only a lighter and a cell phone it’s a race against time to escape this claustrophobic death trap.”

BERÄTTELSE: Läste om den för ett tag sedan i Empire Magazine i en artikel om Ryan Reynolds och hans kommande projekt. Han framstod som en rätt skön prick och han pratade om att han gärna ställer upp på lite mindre filmer om allt känns rätt. Han berättade att han ställde upp på det här projektet för utmaningen, men att han aldrig skulle göra om det. Hur står den sig mot Danny Boyles motsvarande 127 Hours, som jag inte har sett än?

OMDÖME: Speciell film så klart. En one-man show. Man kastas in direkt i kistan och vaknar upp med huvudrollen, Paul, och får dela hans känslor väldigt intimt medan han försöker anpassa sig till situationen. Klaustrofobiskt och snyggt gjort att göra en hel film i en så trång miljö. Lite konstiga val, vinklar och utdragna zoomningar här och där – men jag klagar inte. I och med att det är så trångt så får man dock inte alltid full koll på vad han faktiskt håller på med där inne.

Kunde inte komma ifrån tanken på när  ”twisten” skulle komma. Till exempel finns det inget som säger att han faktiskt är där han tror…

BETYG: 7.0

IMDB-rating: 7.3


Annonser
kommentarer
  1. carltt skriver:

    Ska jag se den då?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s